Romex Dran

Υδροπερατό κονίαμα αρμολόγησης 

Συνοπτική περιγραφή

Το ROMPOX® – DRÄN είναι ένα υδροπερατό κονίαμα αρμολόγησης, το οποίο επιτρέπει την πλήρη απορροή των ομβρίων. Λόγω της πορώδους υφής του, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις υδροπερατότητας και ως εκ τούτου μιας φιλικής προς το περιβάλλον αρμολόγησης.

Ιδανικό για:

Αρμολόγηση όλων των ειδών κυβόλιθων και πλακών (από φυσικά πετρώματα, κεραμικό και τσιμέντο) με αντοχή στον παγετό, στα άλατα, στην ηλιακή ακτινοβολία, στα αγριόχορτα, στην τριβή, στην μηχανική σάρωση, με γρήγορη, οικονομική και σταθερή εφαρμογή στον χρόνο.

Χώροι εφαρμογής: είσοδοι σπιτιών, ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

Οδηγίες εφαρμογής

1. Καθαρίζουμε τους αρμούς σε βάθος τουλάχιστον 30 mm (ελάχιστο πλάτος αρμού 8mm). Η επιφάνεια αρμολόγησης πρέπει να είναι καθαρή από κάθε είδους βρωμιές. Γειτονικές επιφάνειες οι οποίες δεν θα αρμολογηθούν πρέπει να καλυφθούν.

2-3-4. Γεμίζουμε την μπετονιέρα με 25 kg χαλαζιακής άμμου. Κατά την διάρκεια της ανάδευσης προσθέτουμε αργά και σταθερά την εποξειδική ρητίνη 2 συστατικών (εποξειδική ρητίνη και σκληρυντής σε 2 συνδεδεμένα πλαστικά μπουκάλια). Μετά από 3 λεπτά ανάδευσης προσθέτουμε περίπου 2 lit νερού και συνεχίζουμε την ανάδευση για άλλα 3 λεπτά.

5. Βρέχουμε την επιφάνεια που θα αρμολογήσουμε. Απορροφητικές επιφάνειες όπως και υψηλότερες θερμοκρασίες απαιτούν μεγαλύτερη διαβροχή.

6. Ρίχνουμε το κονίαμα αρμολόγησης πάνω στην βρεγμένη επιφάνεια και το εφαρμόζουμε σταθερά με ένα λάστιχο, συμπυκνώνοντάς το βαθιά μέσα στους αρμούς. Για την καλύτερη αξιοποίηση της ρευστότητας του κονιάματος, το μοιράζουμε σε 3 – 4 διαφορετικά μέρη πάνω στην επιφάνεια. Χρόνος επεξεργασίας: 20-30 λεπτά σε +20 °C θερμοκρασία επεξεργασίας

7-8. Μετά από περίπου 10-15 λεπτά σκουπίζουμε προσεκτικά την επιφάνεια με μία σκληρή σκούπα και στην συνέχεια με μία μαλακή, μέχρι να καθαριστούν εντελώς οποιαδήποτε υπολείμματα κονιάματος. Η καλύτερη χρονική στιγμή για το σκούπισμα είναι όταν αυτό δεν αφήνει άσπρες γραμμές πάνω στις πέτρες. Σκουπίζουμε πάντα διαγώνια προς τους αρμούς. Υπολείμματα κονιάματος από το σκούπισμα δεν επαναχρησιμοποιούνται.

9-11 Η αρμολογημένη επιφάνεια πρέπει να προστατευθεί από βροχή για περίπου 12 – 24 ώρες. Σε αυτό το διάστημα κανένα προστατευτικό κάλυμμα δεν πρέπει να ακουμπά την επιφάνεια για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας (εικόνα 9). Μια σίγουρη προστασία από την βροχή αποτελεί η ειδικά γι αυτόν τον σκοπό προτεινόμενη μεβράνη προστασίας ROMEX®, η οποία μπορεί να απλωθεί χωρίς πρόβλημα. Ρωτήστε τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας.

Για κάποιο χρονικό διάστημα ένα λεπτό φιλμ εποξειδικής ρητίνης παραμένει στην επιφάνεια της πέτρας, ενισχύοντας το χρώμα και την λάμψη της και προστατεύοντάς την από βρωμιά. Αυτό το φιλμ εξαφανίζεται βαθμιαία με την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της τριβής. Για σιγουριά μπορείτε να αρμολογήσετε μία μικρή επιφάνεια σαν δείγμα.

Σημαντικές οδηγίες: Παρακαλούμε να προσέξετε τo φυλλάδιο «Τεχνικές πληροφορίες & πρακτικές συμβουλές εφαρμογής» και τα βίντεο εφαρμογής
ROMEX®.

Δείτε σύντομη παρουσίαση και τρόπο εφαρμογής του ROMPOX® – DRÄN

Video: Οδηγίες εφαρμογής

Πίνακας κατανάλωσης σε kg/m²

Βάση υπολογισμών: βάθος αρμού Ø 30 mm/φάρδος αρμού Ø 8 mm. Αυτός ο πίνακας είναι μια βοήθεια για τους υπολογισμούς. Λόγω του φυσικού σχήματος των κυβόλιθων μπορεί να προκύψουν διαφορές. Το μέγεθος της πέτρας (μήκος x πλάτος) δίνεται σε cm. Τον παράγοντα υπολογισμού τον βρίσκεται στον πίνακα.
Παράδειγμα: μέγεθος πέτρας 10 x 10 cm = 6,00 kg/m2. Κατανάλωση σε ακανόνιστες πλάκες (χωρίς συγκεκριμένα μεγέθη): περίπου. 4 – 6 kg/m2 (εμπειρική τιμή).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ιδιότητα Μονάδα Εργαστήριο*1 Πράξη*2
Πυκνότητα στεγνού κονιάματος kg/dm³ 1,57 1,29
Αντοχή σε εφελκυσμό N/mm² 7,4 5,1
Αντοχή σε πίεση N/mm² 15,1 9,2
Στατικό μέτρο ελαστικότητας N/mm² 1.240 1.550
Βαθμός υδροπερατότητας m/s 4,96·10-³ = περίπου 15 l/min/m²
(σε ποσοστό αρμών 10%)*3

 

*1 χωρίς προσθήκη νερού
*2 σύμφωνα με την μέθοδο εξέτασης ROMEX®
*3 υδροπερατό σύμφωνα με το „Φυλλάδιο για υδροπερατά δάπεδα σε χώρους δημόσιας κυκλοφορίας”, Ερευνητική ομάδα για δρόμους & συγκοινωνίες, Έκδοση 1998

Προμηθευτής

Με μια ματιά

Χρωματισμοί

Ιδιότητες
• για ελαφρά κυκλοφοριακή καταπόνηση
• για φάρδος αρμών πάνω από 5 mm
• για φάρδος αρμών πάνω από 30 mm
• αυτοσυμπυκνούμενο
• με υψηλή υδροπερατότητα
• εποξειδική ρητίνη δύο συστατικών
• υδροδιαλυτό
• ιδανικό για χρήση “do-it-yourself”
• εφαρμογή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος > 0 °C

Στοιχεία επεξεργασίας
Χρόνος επεξεργασίας:
20-30 λεπτά σε +20 °C
θερμοκρασία επεξεργασίας

Θερμοκρασία υποστρώματος
> 0 °C
– σε χαμηλές θερμοκρασίες
αργή σκλήρυνση
– σε υψηλές θερμοκρασίες
γρήγορη σκλήρυνση

Η επιφάνεια μπορεί να «περπατηθεί» μετά από 24 ώρες

πλήρη καταπόνηση της επιφάνειας μετά από 6 ημέρες (σε θερμοκρασία υποστρώματος περίπου 20 °C).